marți, 18 octombrie 2016

ÎNCREDEREA ÎN ALLAH SUBHANAHU WA TA'ALA


     Este important să te gândești la problemele și la greutățile pe care viața le aduce, însă, mult mai important este să ai încredere în Allah Subhānahu wa Ta'alā și să lași toate acestea deoparte, la sfârșitul fiecărei zile, atunci când mergi la culcare. Astfel, nimic nu poate să provoace rău sufletului tău care, astfel, rămâne pur. În acest mod, devii mai puternic zi de zi și toate problemele și greutățile pe care le întâmpini găsesc rezolvare, in shā Allah. Pentru a spori credința și puritatea inimii, spuneți zilnic, înainte de culcare, ceea ce Allah Subhānahu wa Ta'alā ne-a învățat:
      „O, tu, suflet liniștit! ~ Întoarce-te la Domnul tău liniștit și împăcat, ~ și intră între robii Mei, ~ Şi intră în Raiul Meu!” [Traducerea sensurilor Nobilului Coran, 89:27-30]
     Atunci când ești pregătit din toate punctele de vedere, mintal, spiritual și fizic, nu te temi de ni-mic din ceea ce se află în preajma ta.
      Întreabă-te continuu: pot dormi liniștit pe timp de furtună? Trebuie să ne asigurăm dinainte că nimic din ceea ce este exterior nu ne poate distruge liniștea sufletească și să fim asemenea omului din poveste, care putea să doarmă liniștit pe timpul furtunii, pentru că știa că toată ferma era în siguranță, datorită grijii pe care o avusese înainte.
      Cu credință și încredere în Allah Subhānahu wa Ta'alā, ne asigurăm împotriva tuturor furtunilor pe care viața ni le aduce. Nu trebuie să înțelegem aceasta, ci doar să ne încredem în Allah Subhānahu wa Ta'alā, să ne lăsăm în totalitate în Grija Sa, Preaînaltul, pentru că doar El, Subhānahu wa Ta'alā, poate aduce liniște în inimile noastre, chiar și în mijlocul furtunii:

     „El este Cel care a trimis liniștea în inimile dreptcredincioșilor, pentru a spori credința lor cu credință - și ale lui Allah sunt oștirile din ceruri și de pre pământ, iar Allah este ‘Alīm (Atoateștiutor), Hakīm (Preaînțelept).” [Traducerea sensurilor Nobilului Coran, 48:4]

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
 
;