joi, 10 septembrie 2015

5 VERSETE CARE NE POT LUMINA ZILELE ÎNTUNECATE



     Atunci când simţim cea mai mare durere sau când ne aflăm într-o situaţie ce pare fără ieşire, trebuie să ne amintim că Allah întotdeauna a Plănuit şi o cale de ieşire pentru noi. Nu trebuie să uităm că viaţa este formată din zile bune şi zile mai puţin bune, viaţa are propria ei lumină şi, de asemenea, anumite zile întunecate, toate acestea alternând. Întreaga noastră viaţă oscilează între momente bune şi momente mai puţin bune.
      Ca musulmani, trebuie să acceptăm totul aşa cum este, chiar dacă poate pierdem multe lucruri din viaţa noastră. Nu uitaţi că, o parte a credinţei, este recunoaşterea faptului că Allah ne-a călăuzit pe Calea Sa şi a faptului că El este mereu acolo să ne ajute. El, preaînaltul şi preaslăvitul, a lăsat călăuzirea şi Ajutorul Său în Coran, care mai este numit şi "mauidha" (sfatul inimii). Profetul (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) i-a sfătuit pe oameni să se întoarcă spre Coran de fiecare dată, indiferent de momentele (bune sau rele) pe care le traversau. 
     Mai jos, sunt 5 versete din Coran care să vă ajute în zilele mai întunecate ale vieţii:
     1.  "Şi dacă te vor întreba robii Mei despre Mine, (spune-le) Eu sunt aproape, răspund rugii celor care Mă cheamă, atunci când Mă cheamă, dar şi ei să-Mi răspundă şi să creadă în Mine. Poate că ei vor fi bine călăuziţi" [Surat Al-Baqara, 2:186]
      Trebuie să ştiţi că liniile care ne conectează de oameni pot fi neclare, absente sau rupte, însă liniile care fac conexiunea cu Allah sunt deschise întotdeauna. El Ştie când urmează să Îi adresezi o anumită întrebare, fapt pentru care El este acolo, spunându-ne:
     "Eu sunt aproape, răspund rugii celor care Mă cheamă."
     El Ştie ceea ce nimeni altcineva nu ştie, El Vede lacrimile pe care nimeni altcineva nu le vede, El Aude şoapta ta chiar dacă poate tu însuţi nu o auzi încă. El este Atoateştiutor, Atotputernic, Stăpânul a tot ceea ce există şi, cu toate acestea, El Aşteaptă ca tu să Îl chemi.
    Printre trilioanele de creaţii ale Sale, Allah Îşi Doreşte să te asculte. El îţi va răspunde! Doar întoarce-te la El. Întoarce-te spre acest verset atunci când Şeitan, audhu billah, te face să crezi că Allah este departe şi aminteşte-ţi întotdeauna că uşile Milei Sale sunt deschise, liniile de conexiune către Allah sunt mereu deschise, tot ceea ce trebuie să faci este să ceri.

    2. "Şi nu te-a găsit pe tine fără de cunoştinţe (nu ştiai ce înseamnă credinţa) şi te-a călăuzit?" [Surat Ad-Duha, 93:7]
      Oare nu erai tu cu puţin timp în urmă pierdut şi cu mii de întrebări fără răspuns? Oare nu te-a adus El pe tine de la întuneric la lumină? Este acelaşi Domn care a făcut aceasta, El este Cel care ţi-a oferit credinţa şi care te-a făcut să simţi fericirea nemărginită atunci când ai primit credinţa. El te-a adus atât de departe, crezi că te va lăsa astăzi?!
     Întreaga Sură Ad-Duha este o sursă de comfort şi linişte în momentele în care întâmpinaţi greutăţi. Allah este Cel care te-a creat, Cel care te-a adus unde eşti astăzi. De aceea, nu te îngrijora, El nu te va lăsa baltă astăzi. El este Allah, Cel Generos, Cel Îndurător, Cel Milostiv.

     
     3. "Oare nu le Ştie (El) pe cele pe care le-a creat, cu toate că El este Al-Latif (Binevoitor), Al-Khabir (Bineştiutor)?" [Surat Al-Mulk, 67:14]
      El este Cel care te-a creat, care a creat chiar şi cea mai mică arteră care bate la încheietura mâinii tale. El a creat fiecare fir de păr, fiecare părticică de piele de pe trupul tău. El te-a creat, deci El te Cunoaşte cel mai bine: El Ştie ceea ce ai nevoie şi când ai nevoie. El Ştie greutăţile prin care treci şi El Ştie, de asemenea, şi soluţiile. Cheia pentru toate se află în cele două Nume ale Sale Menţionate: Al-Ltif, Al-Khabir. Cel Blând, Cel Binevoitor: Cel care cunoaşte chiar şi cele mai mici şi neînsemnate chestiuni ale acestei lumi. Nimic nu poate fi ascuns de El, deoarece este Cel care le oferă robilor Săi dreptcredincioşi bunătate şi lucruri benefice prin modalităţi la care ei nu se aşteaptă. Atoateştiutorul: Cel a cărui cunoaştere cuprinde toate lucrurile, atât cele ascunse, cât şi cele cunoscute.
     El este Cel mai bun dintre plănuitori şi El are deja un plan pentru tine. Atunci când tu întâmpini cele mai mari dureri, Allah Plănuieşte o cale de ieşire pentru tine. El Pregăteşte căi care sunt mult mai bune decât orice planuri ale tale, doar trebuie să ai răbdare şi să aştepţi Soluţiile pe care El le-a Pregătit. 

    4. "(...)El (Allah) este cu voi, oriunde v-aţi afla(...)" [Surat Al-Hadid, 57:4]
     Indiferent de cât de rele şi de grele sunt lucruruile acum, trebuie să ştii că Allah este cu tine oriunde te afli. El te ascultă, te cunoaşte, Aude ceea ce spui şi Vede ceea ce faci. El nu te-a părăsit niciodată şi nici nu o va face. Atunci când treci printr-o problemă, nu uita că ai Cel mai bun Apărător alături de tine. Ai Ocrotitorul (Al-Waliy) alături de tine. De fiecare dată când întâmpini lucruri care te împiedică, să ştii că Allah este cu tine, oriunde te afli. El este acolo.
     5. "Şi în tot ce-ţi povestim ţie din veştile despre Trimişi şi Mesageri se află (pildă) cu care Noi întărim inima ta. Şi prin acestea a venit la tine Adevărul, îndemnarea şi reaminitirea pentru dreptcredincioşi." [Surat Hud, 11:120]
     Aproximativ o treime din Coran cuprinde poveşti ale celor de demult. Allah a menţionat 25 de Profeţi în Coran şi o multitudine de oameni drepţi. El a menţionat, de asemenea, anumiţi făcători de rău, pentru ca noi să evităm calea urmată de ei. De aceea, uită-te la poveştile cuprinse în Coran, în interiorul cărora vei găsi un precedent pentru ceea ce te deranjează. 
    Dacă suferi din cauza unei boli cronice, găseşte-ţi comfort şi călăuzire în Iov (Ayyub, aleihi sallam).
     Dacă ai pierdut un copil, găseşte recompensa în povestea lui Iacob (Yaqub, aleihi sallam).
     Dacă ai fost tratat în mod nedrept, găseşte refugiu în povestea lui Iosif (Yusuf, aleihi sallam).
     Poveştile coranice acoperă aproape orice fel de scenariu posibil. Allah le-a făcut pe acestea un mijloc de călăuzire pentru tine şi o modalitate prin care îţi poţi întări inima. De aceea, citeşte Coranul şi poveştile din interiorul acestuia, ascultă lecturi despre ele şi găseşte-ţi liniştea prin ele!
    


SURSA: ONISLAM.NET

1 comentarii:

maryam spunea...

ALLAH Ta`ala sa te rasplateasca!

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
 
;