marți, 29 septembrie 2015

IMPUNEREA BINELUI ŞI INTERZICEREA RĂULUI



Musulmanii au obligația ca, prin mijloace potrivite, să poruncească binele și să interzică răul, conform capacităților, cunoștințelor persoanelor și a situației date, cu scopul de a asigura pacea, liniștea și stabilitatea în societate și comunitate și să interzică opresiunea, corupția și răspândirea „legii junglei”.
Allah Preaînaltul spune în Coranul cel Nobil:
„(...) Într-ajutorați-vă în împlinirea faptelor bune și în evlavie, dar nu vă ajutați la păcat și la nedreptate! Și fiți cu frică de Allah, căci Allah este Aspru la pedeapsă!” [Traducerea Sensurilor Coranului cel Sfânt, 5:2]
Mesagerul lui Allah (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus:
„Acela dintre voi care vede un lucru rău trebuie să-l oprească cu mâna, dacă nu poate, trebuie să-l oprească cu limba, dacă nu poate, trebuie să-l deteste din inima lui, și acesta este cel mai slab nivel de credință.” (Muslim) 
Profetul Mohammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a făcut o comparație despre cei ce fac rău și nedreptățesc pe alții prin păcatele lor:
 „Exemplul unei persoane care respectă legile lui Allah și al unei persoane care le încalcă, este asemenea a două grupuri de persoane care s-au adunat pe o navă și au decis să împartă locurile între ei. Un grup a primit puntea superioară, în timp ce celălalt grup a primit partea de jos a vasului. De fiecare dată când grupul de jos avea nevoie de apă, trebuia să treacă prin oamenii din partea de sus a navei. Oamenii din partea de jos s-au gândit astfel: «Dacă am face o gaură în partea noastră de navă, putem avea acces la apă fără a deranja oamenii din partea de sus a navei.» Dacă oamenii de pe partea de sus a navei ar aproba planul lor, atunci toți oamenii ar fi pierduți, iar dacă ei le-ar interzice, atunci toți ar fi salvați.”  (Bukhari)
Allah Cel Atoateștiutor şi Atotputernic ne-a informat că Mânia Sa a coborât peste națiunile precedente ca rezultat al neglijenței lor în ceea ce privește poruncirea binelui și interzicerea răului: „Nu s-au oprit unii pe alții de la fărădelegile pe care le-au săvârșit. – Și ce fapte rele au săvârșit!” [Traducerea Sensurilor Coranului cel Sfânt, 5:79]


~ extras din cartea "Islamul este religia păcii" de dr. 'Abd Al-Karim bin 'Abd Ar-Rahman Ash-Sheha ~
http://islamhouse.com/ro/books/430791/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
 
;