sâmbătă, 16 septembrie 2017

NU TE MAI PURTA ASEMENI UNUI ÎNVĂŢAT MUSULMAN


          Imam Malik (Allah să aibă milă de el!) a fost unul dintre cei mai mari învățați din istoria islamului. 

        Într-o zi, un bărbat care locuia la mii de mile depărtare a mers să îl viziteze. În acea perioadă, nu existau avioane sau trenuri de mare viteză. Acest bărbat a călătorit luni întregi doar pentru a îl vizita pe imam Mali (Allah să aibă milă de el!). A făcut aceasta pentru că își dorea să îl întrebe cu privire la anumite chestiuni, astfel încât să afle mai multe despre credința sa.

       Într-un final, a ajuns și l-a întrebat pe imam în jur de 40 de întrebări, iar acesta din urmă i-a spus nu știu la 36 dintre acestea. El a răspuns doar la 4 întrebări, 4 din 40!!!

       În mod similar, într-o zi, Abu Bakr (Allah să fie mulțumit de el!) a fost întrebat ceva cu privire la Nobilul Coran, iar el (Allah să fie mulțumit de el!) a răspuns într-un mod extraordinar de frumos:
     „Care Cer m-ar acoperi și care Pământ m-ar ține pe mine dacă vorbesc despre un anumit verset din Coran fără a avea cunoștințe (despre acesta)?” 

      Întrebarea care se naște acum este următoarea: unde ne situăm noi în raport cu aceasta? Care sunt lucrurile pe care le împărtășim cu alții?? 

       Observăm, în ultimul timp, că mulți acceptă ca persoane aflate la început de drum cu islamul să prezinte această religie mai departe, spunând că li se dă o șansă. De asemenea, sunt persoane lipsite de cunoștințe, care prezintă religia mai departe... Acest lucru este extraordinar de periculos, pentru că astfel de persoane nu știm de unde anume își iau informațiile... Toate acestea pot conduce la lucrurile urâte pe care le vedem în media în aceste zile triste și de grea cumpănă... La final, regretele sunt târzii....

      Pentru a vorbi despre religie, întreabă-te și răspunde-ți cu sinceritate: care sunt cunoștințele tale islamice? Câte ore petrece pe zi în studiul Coranului și al Sunnah? Câte ore petreci pe săptămână studiind islamul??

     Așadar, frați și surori, cine suntem noi, dacă ne comparăm cu persoanele mărețe amintite la începutul acestui articol??

       Cu toate acestea, pe facebook, pe instagram, pe twitter, pe stradă, în propriile case, suntem înconjurați de persoane care oferă fatawa (verdicte religioase) cât e ziua de lungă. Auzim tot timpul aceasta este halal (permis) și aceasta este haram (interzis), chiar dacă nu sunt sigure cu privire la acel subiect... Fac acest lucru cu o atât de mare lejeritate... Cuvintele alunecă pe buzele lor, fără ca măcar să își acorde un moment pentru a căuta cele mai potrivite răspunsuri... Am devenit cu toții învățați musulmani... 

      Cei mai mulți fac aceasta din ignoranță... Aveți grijă, sheikh Google nu e un imam autentic. Maulana Twitter nu este un imam autentic. Mufti Facebook nu e un imam autentic... 

       Adevăratele fatawa (verdicte religioase) sunt oferite doar de către învățații în islam, de către cei care au studiat islamul și ramurile sale, de către cei care răspund cu aceeași smerenie asemănătoare imamului Malik (Allah să aibă milă de el!) sau Abu Bakr (Allah să fie mulțumit de el!). 

       Așadar, de azi înainte fii atent ce anume spui. Îngerii înregistrează orice spui. Învață să spui simplu: „Nu știu.”, la fel cum au făcut cei mai mari dintre învățați...



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
 
;