duminică, 8 februarie 2015

INTRAREA CREDINCIOȘILOR ÎN PARADIS





     Nu există nicio îndoială asupra faptului că oamenii vor simți o bucurie incomparabilă cu orice de pe acest Pământ atunci când vor fi conduși, în grupuri onorate, către Grădinile Paradisului. Atunci când vor ajunge în dreptul Paradisului, porțile vor fi larg deschise pentru ei și Îngeri, aleihum sallam, îi vor întâmpina, felicitându-i pentru ajungerea lor în siguranță, după ce au suferit atât de multe greutăți și după ce au fost martori la atâtea lucruri teribile.
     Allah Preaînaltul spune în Nobilul Coran:
    "Şi vor fi conduși cei care au fost cu frică de Domnul lor spre Rai, în cete (grupuri orânduite după puterea credinței), iar când vor ajunge la el, li se vor deschide porțile lui și le vor zice păzitorii lui: «Pace asupra voastră! Voi ați fost buni, intrați pentru a fi în veci sălășluitori în el!»" [Coran, 39:73]        
 
    Astfel, se știe că cei care vor ajunge aici au fost feriți de murdăria păcatelor: cuvintele lor, gândurile și faptele au fost bune, astfel încât inimile și sufletele lor au fost pure pentru a putea intra în Paradis.            DREPTCREDINCIOȘII  VOR FI PURIFICAȚI  ÎNAINTE DE A INTRA ÎN PARADIS

     După ce dreptcredincioșii au trecut peste podul As-Sirat (podul peste Iad), ei vor fi ținuți pe un pod aflat între Paradis și Iad, unde vor fi purificați de toate greşilile și se vor soluționa toate neînțelegerile pe care le-au avut pe pământ. Astfel, atunci când vor ajunge în Paradis, ei vor fi purificați și niciunul nu va simți supărare față de celălalt.
     Abu Sa'id Al-Khudri, radhi Allahu anhu, a relatat că Mesagerul lui Allah, salla Allahu aleihi wa sallam, a spus:
     "Credincioşii vor fi salvaţi din Foc şi vor fi ţinuţi pe un pod aflat între Paradis şi Iad. Ei îşi vor toate problemele pe care le-au avut cu oamenii pe pământ, şi vor fi ţinuţi până când vor fi curaţi şi puri şi vor putea intra în Paradis..." (Bukhari)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
 
;