duminică, 8 februarie 2015

PARADISUL: LOCUINȚA ETERNĂ


    



      Paradisul este răsplata supremă care Allah subhanahu wa ta'ala a pregătit-o pentru robii Săi dreptcredincioși, pentru cei care I s-au supus lui Allah, Unicul, în totalitate. El este bucurie și plăcere completă, în care nimic nu lipsește și căruia nimic nu îi poate distruge puritatea. Ceea ce Allah Atotputernicul și Mesagerii Săi, aleihum sallam, ne-au spus pentru a descrie Raiul, sunt mult prea greu de înțeles de către mintea umană, deoarece suntem prea mici pentru a putea înțelege măreția acestei binecuvântări. Bucuria pe care dreptcredincioșii o vor avea în Paradis nu se compară cu nimic din această lume, ea fiind nesemnificative în comparație cu ceea ce vor găsi în Rai. Sahl ibn Sad (Allah să fie mullţumit de el!) a relatat că Mesagerul lui Allah (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus:
      "Un spațiu de mărimea unui bici din Paradis este mai bun decât orice lucru din această lume și decât tot ceea ce se află în ea." (Bukhari)
      Abu Umamah (Allah să fie mulţumit de el!) a relatat că Trimisul lui Allah (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus:
      „Eu sunt stăpânul unei case într-unul dintre colţurile Paradisului pentru acela care a renunţat la o dispută, chiar şi dacă avea dreptate; şi pentru o casă în mijlocul Paradisului pentru cel care a renunţat la minciună, chiar şi dacă aceasta ar fi spusă în glumă; şi pentru o casă în cele mai înalte trepte ale Paradisului pentru cel care şi-a îmbunătăţit caracterul.” (Abu Dawud) 
       Allah subhanahu wa ta'ala spune într-un hadith Qudsi:
      "Am pregătit pentru robii Mei drept-credincioși ceva ce niciun ochi nu a văzut, nicio ureche nu a auzit și care nu poate fi cuprins niciodată de mintea umană." (Bukhari şi Muslim)
      În Nobilul Coran, găsim de asemenea:
      "Dar niciun suflet nu știe ceea ce-i este ascuns ca bucurie, drept răsplată pentru ceea ce au săvârșit (faptele bune făcute în această lume)." (Surat As-Sajda, 32:17)
      Bucuria pe care dreptcredincioșii o vor avea în Paradis nu se compară cu nimic din această lume, ele fiind nesemnificative în comparație cu ceea ce vor găsi în Rai. Sahl ibn Sad, radhi Allahu anhu, a relatat că Mesagerul lui Allah, salla Allahu aleihi wa sallam, a spus:
       "Un spațiu de mărimea unui bici din Paradis este mai bun decât orice lucru din această lume și decât tot ceea ce se află în ea." (Bukhari)
      Ajungerea în Paradis este o mare victorie și un succes extraordinar al drept-credinciosului. Intrarea în Paradis și mântuirea de Focul Iadului sunt aflate sub Puterea și Voința lui Allah Preaînaltul, Care va îndeplini Promisiunea adusă robului Său, așa cum spune în Coranul cel Glorios:
       "Fiecare suflet va gusta moartea, desigur voi veți primi [întreaga] voastră răsplată în Ziua Învierii! Cel care va fi îndepărtat de Foc şi adus în Rai va fi izbânditor. Viața aceasta nu este decât plăcere amăgitoare." (Surat 'Al-'Imran, 3:185)
      De asemenea, găsim:
       "Allah le-a promis dreptcredincioșilor și dreptcredincioaselor Grădini pe sub care curg pâraie, în care vor avea sălaș veșnic și cămine bune în Grădinile Edenului. Însă mulțumirea lui Allah este și mai mare; aceasta este o izbândă nemărginită." (Surat At-Tawba, 9:72)
      Şi "Acestea sunt orânduielile lui Allah, iar acela care este supus lui Allah și Trimisului Său, pe acela îl va face [Allah] să intre în Grădini pe sub care curg pâraie, pentru a rămâne veșnic în ele, iar aceasta este mare izbândă." (Surat An-Nisa', 4:13)


~ In shaa Allah să fim printre cei care vor fi răsplătiți cu Paradisul! ~

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
 
;