marți, 29 martie 2016

CINE SUNT CREDINCIOŞII?





     Credincioşii sunt excepţionali; ei afişează o eleganţă care provine din conştientizarea statutului lor ca robi ai lui Allah Subhanahu wa Ta'ala.
     Credinciosul este o persoană care crede şi în care are credinţă, care se află în căutarea unui viitor sigur şi în care oamenii au o deosebit de mare încredere. El este o figură fenomenală, marcată de o distincţie specială impregnantă cu anumite culori contrastante, care se îmbină una cu cealaltă. 
     De-a lungul vieţii lor, credincioşii îndeplinesc orice fel de acţiune fiind conştient de faptul că Allah îi vede întotdeauna; de aceea, ei vor acţiona întotdeauna într-un mod rafinat şi demn, fie că sunt singuri, fără ca cineva să îi vadă, fie că se află în prezenţa altor persoane. Sentimentele lor sunt vaste şi profunde, iar ei sunt politicoşi, au un bun comportament, îi respectă pe cei din jur, sunt buni şi iertători, iar acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile principale ale credincioşilor. Chiar dacă viaţa lor este grea sau se confruntă cu opresiune sau calomnie, ei nu se comportă niciodată cu cruzime, ei doar se apără folosind blândeţea, răspândind pacea (salam).
     Credeincioşii trebuie să fie extraordinari, afişând eleganţă şi profunzime, chestiuni care rezultă din conştientizarea statutului lor de robi ai lui Allah. Ei sunt în egală măsăură blânzi şi precauţi, fiind conştienţi de faptul că tot ceea ce spun sau fac este vegheat de Cel care se află deasupra Tronului, Allah Subhanahu wa Ta'ala. Ei evită neseriozitatea în orice lucru, menţinând în acelaşi timp calmul şi clemenţa, cu o inimă generoasă, deschisă şi tolerantă.

     Inimile lor trăiesc în pace
     Credincioşii au inimi bogate şi spaţioase, în care există spaţiu pentru a îi întâmpina pe toţi oamenii, indiferent de religie, naţionalitate sau rasă, cu bunătate, oferind o dragoste imensă şi îmbrăţişându.i pe cei din jur cu compasiune. Ei împărtăşesc binecuvântările pe care le primesc datorită apropierii de Allah cu toţi cei cu care intră în contact şi se străduiesc să le inspire sufletele. Uneori, ei sunt bucuroşi, plini de vise cu privire la Ziua care va veni cu adevărat, sperând la întâlnirea cu Allah, tremurând la gândul unei astfel de reuniuni splendide. Ei sunt buni şi blânzi, aruncând deoparte orice fel de răutate sau dorinţă de răzbunare, căci acestea nu fac parte din comportamentului persoanei care are teamă de Allah Preaînaltul. Ei nu simt nelinişte, nu sunt geloşi şi nici nu calomniază sau folosesc cuvinte de ocară, căci toate acestea distrug liniştea lor sufletească. Credincioşii nu devin depresivi, indiferent de circumstanţele în care se află. Inimile, minţile şi sentimentele lor sunt purificate şi clare. 
    Cu adevărat, în lumina credinţei lor, ei sunt recunoscători în orice situaţie, deoarece ştiu că Allah Subhanahu wa Ta'ala le va oferi întotdeauna tot ceea ce este mai bun pentru ei, chiar dacă, uneori, binele nu îmbracă cele mai frumoase haine. 
   

     În acţiune
     Credincioşii menţin distanţa faţă de planurile şi proiectele care nu sunt legate de idealurile lor înalte, precum şi faţă de gândurile pline de confuzie care nu îi pot conduce, în niciun caz, la Cel Suprem. De asemenea, ei se îndepărtează de credinţele profane, de cuvintele şi consideraţiile lipsite de semnificaţie. Ei se gândesc la Creatorul a tot şi a toate în orice moment, gândurile lor se îndreaptă spre înfăptuirea de fapte bune, discursul lor este pomenire (dhikr Allah) şi toate acţiunile lor, exterioare şi interioare, sunt îndreptate către Mulţumirea lui Allah Preaînaltul.
       Ei sunt satisfăcuţi indiferent de situaţie şi puri, atât în gândire, cât şi în fapte. Motivaţia lor este dată de respectul oferit lui Allah, către care se întorc întotdeauna; ochii lor observîăorizonturile, iar determinarea şi hotărârea lor sunt la fel de ferme precum munţii. Credincioşii sunt bărbaţi şi femei care îşi doresc să implementeze în vieţile lor cele mai frumoase caracteristici, care strălucesc datorită credinţei din sufletele lor şi muncesc continuu pentru a deveni persoane mai bune.
     Credincioşii au grijă ca toate acţiunile lor să le aducă un beneficiu atât în această viaţă, cât mai ales în Viaţa de Apoi. Ei nu risipesc nici măcar cea mai mică binecuvântare ce a fost revărsată asupra lor, nu se implică în acţiuni care înseamnă pierdere de timp. Ei acordă o atenţie deosebită binelui şi dreptăţii, îndeplinind tot ceea ce le-a fost permis şi oprindu-se de la tot ceea ce le-a fost interzis.

     De dragul lui Allah Preaînaltul
     Credincioşii fac totul de dragul lui Allah Preaînaltul, ei respiră dragoste şi bunătate, pe care le răspândesc peste tot în jurul lor. Ei se grăbesc să oprească lacrimile şi agonia, să aplice antidoturi împotriva durereii, să transforme lacrimile în zâmbete, plângerile în slavă şi furtunile în brize ale mulţumirii.
     Ei îşi dezvoltă stima de sine, dar au grijă ca astfel să nu treacă peste alţii, deoarece este mai important "noi" decât "eu". Nu sunt egoişti, ci altruişti, absorbiţi de adevărul în care trăiesc. Ei nu acceptă ca inimile celor din jur să fie călcate în picioare şi caută protecţie de orice rău, ferindu-se de păcate.
     Campioni ai disciplinei, credincioşii sunt mulţumiţi cu tot ceea ce vine asupra lor, îndepărtând orice obstacol prin încredere oarbă în Allah Subhanahu wa Ta'ala. Îşi doresc cu tărie să reprezinte prin comportamentul lor bunele maniere şi bunul caracter, întrecându-se în slăvirea lui Allah, Căruia îi cer să le călăuzească paşii. 



SURSA: ONISLAM.NET

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
 
;