marți, 18 august 2015

DOVEZI ALE EXISTENŢEI LUI ALLAH SUBHANAHU WA TA'ALA



          Existenţa lui Allah subhanahu wa ta'ala este exprimată, fără niciun dubiu, prin întreaga Sa Creaţie, prin armonia şi perfecţiunea acesteia.
          Este indubitabil faptul că întreg Universul în care trăim este întemeiat pe legi străvechi, pe o anumită ordine. Universul întreg are o minunată alcătuire, fapt constatat şi confirmat de către oamenii de ştiinţă ai zilelor noastre. El nu este ceva întâmplător, supus hazardului, nu este o creaţie haotică, ci este o organizare desăvârşită. Se pot observa nivelul apei care creşte şi descreşte, munţii care pot fi mutaţi din locul lor, alcătuirea solului care poate oferi roade, care, la rândul lui, depinde de existenţa ploii, schimbarea zilei şi a nopţii, a anotimpurilor, cu o precizie uimitoare. Zilnic apar diverse fenomene, într-un loc al globului este însorit, în altul este furtună; apar noi specii de plante şi animale şi altele dispar. Întreaga materie, de la cele mai mici particule şi până la cele mai mari galaxii urmează propriile legi, evoluează şi acţionează conform unor legi demult stabilite. Toate acestea sunt organizate într-o ordinea desăvârşită şi armonioasă, care nu pot fi decât rezultatul unei Forţe  şi unei Voinţe Supreme, care este Stăpânul tuturor lucrurilor şi care a existat dintotdeauna. Este imposibil ca ceva atât de armonios să fie creat din sine însuşi, la întâmplare.
          Fiinţa umană este, de asemenea, supusă unei ordini şi a unei alcătuiri grandioase. Naşterea sa, creşterea ca şi întreaga sa viaţă sunt supuse acestora. Toate organele sale, de la cele mai mici organe şi până la inimă şi creier, fără excepţie, sunt guvernate de aceste legi; întreg universul nostru interior este  supus acestor legi, care sunt prestabilite. Omul este o fiinţă duală, perfect creată: el este creat ca să se supună unei Voinţe Supreme încă de la naştere, pentru că aşa îi este predestinat, însă, în acelaşi timp, are libertatea de a alege. De aceea, el este conştient de existenţa unei Forţe Supreme, căreia i se supune în totalitate, pentru că ştie că aceasta l-a înzestrat cu capacitatea de a pătrunde esenţa lucrurilor şi a fenomenelor.
          În momentul în care o nenorocire îl loveşte pe om (de exemplu, calamitate, pierdere, boală), el se întoarce în mod sigur spre o existenţă supremă, ca unică rezolvare a problemelor sale.
          Sufletul uman recunoaşte în mod firesc natura divină a lui Allah Preaînaltul, credinţa în existenţa lui Allah subhanahu wa ta'ala este instinctivă şi naturală. Profetul, salla Allahu aleihi wa sallam, spunea:
          „Fiecare copil este născut într-o stare de «fitra», apoi părinţii lui îl fac pe el evreu, creştin sau zoroastru.” (Bukhari)
          De asemenea, este relatat că:
          „Eu i-am creat pe robii Mei în religia adevărată, însă diavolii îi fac pe ei să rătăcească.” (Muslim)
          Toţi Profeţii, aleihum sallam, au fost trimişi pentru a sprijini credinţa naturală a omului în Allah Preaînaltul şi înclinaţia sa naturală de a se supune numai Voinţei lui Allah Preaînaltul.
          Pe toată durată vieţii, oamenilor li se arată semne ale existenţei lui Allah Preaînaltul, pentru ca aceştia să îl adore doar pe El, Preaînaltul. Spre exemplu, se spune că un trib din zona Americii de Sud de azi adora un anumit idol, făcut din piatră. Unul dintre oamenii aceia îi aducea un omagiu idolului lor şi, în timp ce se afla în prosternare în faţa celui pe care îl privea ca fiind creatorul şi susţinătorul lor, un câine bătrân a intrat în colibă. Tânărul şi-a înălţat privirea tocmai la timp, astfel încât să vadă cum câinele şi-a ridicat piciorul din spate şi a început să urineze peste idol. Înfuriat, tânărul a gonit câinele din templu, însă, când s-a calmat, şi-a dat seama că idolul respectiv nu avea cum să fie Stăpânul Universului.
         Astfel, Universul cel imens, a cărui cunoaştere totală rămâne ascunsă omului,  care funcţionează într-o ordine perfectă încă de la începutul lumii, precum şi universul nostru interior este o pildă în manifestarea lui Allah subhanahu wa ta'ala. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
 
;