duminică, 11 octombrie 2015

ÎN ISLAM, RĂSPLATA PENTRU FAPTELE BUNE ESTE MULTIPLICATĂ

 


În Islam, răsplata faptelor bune este multiplicată, în timp ce pedeapsa pentru cele rele, nu. Allah Preaînaltul spune:

„Acela care va veni cu o faptă bună va avea parte de zece asemenea ei, iar acela care va veni cu o faptă rea nu va fi răsplătit decât cu o faptă pe măsura ei.” [Traducerea sensurilor Coranului cel Sfânt, Surat Al-`An`am, 6:160]

O persoană este recompensată numai dacă intenţionează să facă o faptă bună, chiar dacă această intenţie nu este împlinită prin faptă. Mai mult decât atât, dacă un musulman intenţionează să facă o faptă rea, dar nu o face de teama lui Allah, el va fi răsplătit de asemenea, pentru faptul că a lăsat această faptă de dragul lui Allah Preamăreţul. Profetul (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a menţionat că Allah Preaînaltul a spus:

„Dacă robul Meu intenţionează să facă o faptă rea, aceasta nu este scrisă până când nu o face. Dacă o face, i se scrie ca un păcat, iar dacă nu o face de dragul Meu, atunci i se scrie ca faptă bună. Dacă intenţionează să facă o faptă bună şi nu o face, aceasta este scrisă ca faptă bună. Dacă o face, atunci îi este scrisă ca faptă bună şi răsplata este (multiplicată) până la şapte sute de ori.”  (Bukhari)

Mai mult decât atât, împlinirea dorinţelor permise sufletului este considerată a fi un act de adorare, dacă intenţia persoanei este corectă. Dacă o persoană intenţionează să mănânce şi să bea pentru a îşi ţine corpul sănătos sau pentru a îşi câştiga existenţa sa şi a familiei sale sau celor care depind de ea, acest lucru va fi considerat un act de adorare şi persoana va fi răsplătită pentru aceasta. Profetul (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus:

Un bărbat care cheltuie pentru familia lui, căutând Răsplata de la Allah, face o faptă de caritate.” (Bukhari)

Toate faptele făcute de un musulman cu o intenţie bună sunt considerate a fi acte de caritate. Profetul (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus:

«Fiecare musulman trebuie să ofere caritate.» Ei (companionii) au întrebat: «Şi dacă nu au nimic de oferit drept caritate?» El (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a răspuns: «El trebuie să muncească cu mâinile sale pentru a obţine ceva pentru a da drept caritate.» Ei (companionii) au întrebat: «Şi dacă nu poate?» El (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: «El trebuie să ajute o persoană nevoiaşă.» Ei au întrebat: «Dacă nu poate?» El (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a spus: «El trebuie să facă fapte bune.» Ei au spus: «Şi dacă nu o face?» El (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a răspuns: «El trebuie să se ferească de rău şi aceasta va fi caritatea sa.» (Bukhari)




~ extras din cartea "Mesajul Islamului" de dr. 'Abd Al-Karim bin 'Abd Ar-Rahman Ash-Sheha ~

http://islamhouse.com/ro/books/441682/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
 
;