miercuri, 30 iulie 2014

CHEILE NECUNOSCUTULUI





      Toate lucrurile, inclusiv cele pe care nu le vedem şi care ne sunt necunoscute nouă ca fiinţe umane, sunt ştiute numai de Allah subhanahu wa ta’ala, pentru că El este Atoateştiutor şi Atotputernic. El, Preaînaltul, este Unicul care are cunoaştere a tot ceea ce este nevăzut, despre care nici chiar Îngerii sau Profeţii, aleihum sallam, nu au cunoaştere:
      „Spune: «Nu ştie nimeni dintre cei care sunt în ceruri şi pe pământ Necunoscutul, afară numai de Allah» …” (Surat An-Naml, 27:65)
      De asemenea, în Coranul cel Nobil găsim:
      „Allah ştie ce poartă fiecare femeie [în pântece] şi ceea ce lipseşte sau ceea ce este prea mult în pântece şi tot lucrul are la El măsură. ~ Ştiutorul celor ascunse şi celor vizibile, Cel Mare, Cel Preaînalt!” (Surat Ar-Ra’d, 13:8-9)
      Allah subhanahu wa ta’ala este Bineştiutor al tuturor celor care se află pe Pământ:
      „Şi la El sunt cheile necunoscutului şi nu le ştie decât numai El. Şi El cunoaşte ceea ce este pe uscat şi ceea ce este pe mare. Şi nu cade nicio frunză fără ca El să o ştie. Şi nu există bob în întunericurile pământului, nimic proaspăt şi nimic uscat, fără ca ele să fie [însemnate] într-o Carte Limpede.” (Surat Al-’An’am, 6:59)
      Cheile Necunoscutului sunt în număr de 5 şi se referă la ceea ce va avea loc în ziua care urmează, la momentul venirii ploii, la ceea ce se află în pântecele femeii, la locul în care o persoană va muri şi la Ceasul care vesteşte Ziua Judecăţii.
      Abdullah ibn Omar, radhi Allahu anhu, a relatat că Profetul Mohammed, salla Allahu aleihi wa sallam, a spus:
      „Cheile Necunoscutului sunt cinci şi nimeni cu excepţia lui Allah nu le cunoaşte: nimeni nu ştie ce se va întâmpla mâine, nu ştie ce se află în pântece; nimeni nu ştie când va ploua, nimeni nu ştie pe ce pământ va muri şi nimeni nu ştie când va veni Ceasul, cu excepţia lui Allah.” (Bukhari)
      De asemeni, Profetul, salla Allahu aleihi wa sallam, a spus:
      Cheile Necunoscutului sunt cinci. Cu adevărat, la Allah se află cunoaşterea Ceasului, a momentului în care ploaia va veni şi El ştie ceea ce se află în pântece. Nicio persoană nu ştie ce se va întâmpla mâine şi nicio persoană nu ştie pământul în care va muri. Cu adevărat, Allah este Atoateştiutor şi Bineştiutor.” (Bukhari)
      Abdullah ibn Omar, radhi Allahu anhu, a relatat că Profetul Mohammed, salla Allahu aleihi wa sallam, a spus:
     
«Cheile Necunoscutului sunt 5 şi nimeni nu le ştie cu excepţia lui Allah.» După care a recitat: 
      «Numai la Allah se află cunoaşterea Ceasului. El face să coboare ploaia îmbelşugată şi El ştie ce se află în pântece. Niciun suflet nu ştie ce va dobândi mâine şi nimeni nu ştie în care [loc de pe] pământ va muri. Allah este Atoateştiutor [şi] Bineştiutor. [’Alim, Khabir].» (Surat Luqman, 31:34)


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
 
;