miercuri, 30 iulie 2014

RELAŢIA ÎNTRE FRAŢI ŞI SURORI ÎN ISLAM



     Relația între fraţii în islam este una dintre cele mai strânse și mai puternice și toate acestea numai din dragoste pentru Creatorul a tot și a toate. Ei se poartă conform călăuzirii Coranului cel Nobil și a învățăturilor Profetului Mohammed (ﷺ), care consideră că la baza societății se află dragostea și respectul pe care un frate îl arată altui frate, sau o soră altei surori, numai astfel inimile oamenilor deschizându-se către Calea cea Dreaptă.

      ✿ Profetul Mohammed
(ﷺ) a spus:
      „Nu vă invidiați unii pe alţii, nu oferiți unul mai mult decât altul (pentru a ridica preţurile), nu vă urâți unul pe altul, nu vă întoarceți spatele unul altuia, nu începeți negocieri, când alţii le-au început mai înainte. O, robi ai lui Allah, fiţi fraţi! (...)” (Muslim)

      ✿ De asemenea, Trimisul lui Allah
(ﷺ) a spus:
      „Niciunul dintre voi nu crede (cu adevărat) până când nu iubește pentru fratele său ceea ce iubește pentru sine.” (Muslim)

      ✿ În plus, Profetul Mohammed
(ﷺ) a spus:
     „Credincioşii sunt precum cărămizile unui zid: se susţin unii pe alţii (apoi el şi-a îmreunat mâinile şi şi-a împletit degetele).”  (Al-Bukhari)
     „Credincioşii, în dragostea, mila şi sentimentele pentru fratele lor, sunt precum un trup: dacă o parte a acestuia simte durere, atunci toate celelalte părţi ale corpului simt durere prin febră şi somnolenţă.” (Muslim)


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
 
;