miercuri, 30 iulie 2014

DULCEAŢA RĂBDĂRII


     
     Imam Al-Ghazzali (Allah să aibă milă de el!) a spus:
    Sabr (răbdarea) este un medicament foarte amar, cu un gust neplăcut, dar atât de plin de binecuvântări încât, cu ajutorul acestui medicament, este ușor să te bucuri de toate câștigurile și să eviți tot ceea ce dăunează și te poate leza. Oamenii cu înțelepciune și înțelegere iau cu curaj acest medicament, fără să se îngrijoreze de gustul său neplăcut și amar, ei crezând că, suportând un moment amărăciunea, vor asigura ani de câștig.” 

 
     Să nu uităm că Allah Subhanahu wa Ta'ala îi pune la încercare pe robii Săi cei mai iubiţi, i-a testat cu nenumărate încercări pe Trimişii şi Mesagerii Săi (Pacea fie asupra lor!), cel mai încercat dintre toţi fiind chiar Profetul Mohammed
(ﷺ). Atunci, cum putem noi să ne plângem de testele pe care El, Preaînaltul şi Preaslăvitul, le trimite asupra noastră?! 

     În această „călătorie” a noastră pe Pământ, ne regăsim într-una din următoarele două situații: fie că suntem fericiți și mulțumiți, ca urmare a evenimentelor pozitive și atunci un adevărat credincios Îi mulțumește numai lui Allah Subhanahu wa Taꞌala (Shukr Allah), fie suntem supuși încercărilor Lui și atunci trebuie să dăm dovadă de răbdare încă de la primele semne negative, de orice fel ar fi ele. Trebuie să fim mereu siguri că dacă Allah Subhanahu wa Taꞌala ne-a încercat cu greutăți, este pentru că El ne iubește și ne va recompensa în Viața de Apoi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
 
;