miercuri, 30 iulie 2014

CORANUL - HRANA SUFLETULUI


     Fiecare dintre noi caută fericirea şi pacea propriei minţi. Cu toate acestea, doar puţini află cu adevărat aceasta. 
      Uneori, găsim fericirea temporară, care dispare cu rapiditate. Adevărata fericire, care dăinuie, poate fi obţinută doar prin intermediul Coranului. Allah Preaînaltul i-a spus Mesagerului Său (ﷺ): 
     „Noi nu ţi-am pogorât Coranul (o, Mohammed) pentru ca tu să fii nefericit!” [Traducerea sensurilor Nobilului Coran, 20:2]
      Coranul este o sursă a călăuzirii şi a vindecării. Nu este ceva care să cauzeze tristeţe şi depresie. În schimb, cei care se îndepărtează de Coran sunt în mod constant depresivi, însă aceştia nu fac altceva decât să îşi ascundă capetele în nisip. Allah Preaînaltul spune:
      „Însă acela care se va depărta de Pomenirea Mea va avea parte de o viaţă grea (...)” [Traducerea sensurilor Nobilului Coran, 20:124]
      Priveşte către rutina ta zilnică: dacă nu găseşti nici măcar o părticică pe care să o dedici Coranului, eşti o persoană nefericită cu schimbări de atitudine. Dacă suferi de depresie sau te plângi de nenorociri, întoarce-te la Coran, adevărata călăuzire şi răspunsul la problemele tale. Nu este o ruşine să ne decorăm pereţii cu câştigurile noastre în timp ce uităm să ne decorăm inimile cu Cuvântul lui Allah? 

Memoraţi o mică parte din Coran zilnic şi citiţi câteva pagini din acesta şi veți observa diferenţa din viaţile voastre!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.
 
;